Opravdu jsou zdravé potraviny zdravé? Tělu prospívají, jinde ale pěkně škodí

V prevenci proti stárnutí pleti někdy dokáže správná strava mnohem víc než drahé krémy. Některé potraviny mají doslova čarovnou moc, jiné pro změnu kůži poškozují. A to i přesto, že jinak je jejich konzumace zdravá.

Přidejte svůj názor 1 komentář

Vlašský ořech

Existuje mnoho metod, jak zpomalit stárnutí pokožky. I když je estetická chirurgie na vzestupu, ženy často zapomínají, že existuje i mnohem levnější a přirozenější alternativa. Některé druhy potravin jsou hotovými elixíry mládí. Čerstvá zelenina a ovoce, rostlinné bílkoviny a spousta čisté vody – to jsou základní suroviny, které přispívají k tomu, abyste měli hladkou, krásnou a zdravou pleť.

Důležité jsou i kvalitní tuky. Cenným zdrojem jsou např. panenský olivový olej, mandle, ořechy, tykvová a sezamová semínka, losos. Vhodné je také konzumovat makrelu, tuňáka z konzervy a mořské plody.

Lykopen, což je červené barvivo ve slupce rajčete, velmi dobře chrání pleť při pobytu na slunci. Navíc je oporou stavebního materiálu pleti, kolagenu a elastinu. Proti vráskám pomáhá i selen obsažený v houbách, rýži a obilovinách.

Avokádo podporuje hydrataci pleti

Avokádo je zdrojem vitaminů a minerálů, ale hlavní význam je spatřován v jeho hydratační funkci, a to díky vysokému obsahu omega 3 nenasycených mastných kyselin. Měli bychom ho proto jíst hlavně v létě, kdy má kůže sklon k vysušování. Avokádo nabízí kožním buňkám široké spektrum důležitých látek, například vitaminy C a E, které mají významné regenerační schopnosti, především v kombinaci s potravinami s vysokým obsahem selenu.

Oříšky krásy

Brazilské oříšky jsou skutečným skvostem pro pokožku. Tyto oříšky pomáhají pleť chránit a lépe se vypořádat s působením slunečních paprsků. Navíc předcházejí vráskám a poškození kožních buněk. Obecně jsou považované za oříšky krásy, protože vylepšují i kvalitu vlasů.

Co vaši pleti nesvědčí

Ovocný jogurt je zrádný především vysokým obsahem cukru. Dejte přednost bílému přírodnímu jogurtu a neslazeným mléčným výrobkům. Těstoviny a pečivo z bílé mouky se rychle mění v jednoduchý cukr, který dramaticky zvyšuje hladinu inzulinu v krvi. Přemíra cukru v krvi ničí elastin a kolagen v pleti. Alkohol dehydratuje pokožku, navíc játra po konzumaci alkoholu uvolňují do metabolizmu volné radikály, které mají negativní vliv na vzhled pokožky. Uzeniny v sobě skrývají spoustu volných radikálů, které urychlují stárnutí pleti.

Vstupte do diskuze (1)
Google+ Vytisknout Zašlete tip redakci na článek

Spíte více než osm hodin denně? Vašemu tělu hrozí katastrofa

17.08.2018 19:33 Aktualizováno Dlouhou dobu se vědci domnívali, že spánek kratší než 6 hodin a delší než 10 hodin lidskému tělu…

Revoluce v potravinářství? Vědci chtějí stříkat čárové kódy na maso

15.08.2018 07:58 Londýn - Čárové kódy by v budoucnu musely být pouze na obalech potravin. Vědci hledají způsob, jak…

Nemocniční dezinfekce jsou k ničemu? Vědci varují před problémy, které…

14.08.2018 15:38 Ten zápach dezinfekce, který se šíří po každé nemocnici, všichni dobře znáte. Možná už ale nevíte,…

"A přece se točí." Jak opravdu to bylo se slavnou větou Galileo Galilea?

14.08.2018 15:33 Aktualizováno Církevní dějiny jsou doprovázeny nejrůznějšími konflikty – ať už šlo o vymezování kompetencí se…

Související:

Zprávy odjinud

Právě se děje

Další zprávy

Nejčtenější z Tech+

reklama
reklama